New Members

New Members

You should get an activation email when you join.  If not, please use the Contact option.
Welcome, Guest. Please login or register.

April 11, 2021, 09:01:22 AM

Login with username, password and session length
Members
Stats
  • Total Posts: 53737
  • Total Topics: 13016
  • Online Today: 59
  • Online Ever: 97
  • (March 21, 2021, 08:40:17 AM)
Users Online

Donations

Donations help with annual costs and keep Radarspotting free of advertising. Thank you.

Latest Post

Latest File

Silhouettes, Profiles and Operator Logos

If you're looking for a bulk download, we have over 66,000 aircraft silhouettes, profiles and operator logos available in bmp file format, 85x20 pixels. You can find all the Zip files here.  

For help installing these files, there's a free Guide here

Some of the Latest Additions:









Author Topic: modesmixer2 not working with sbs-1er under linux  (Read 2700 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gwarne64

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
modesmixer2 not working with sbs-1er under linux
« on: March 13, 2015, 05:31:21 AM »
I have a sbs-1er that works using basestation and modesmixer2 under windows 7 but I cannot get it to work under linux.
I am using the modesmixer2_x86_64_20150307.tgz version but it is the same with the 20141121 version. I am running Centos 7 on my linux system.
It appears that the code sends 2 short identical login messages to the sbs-1er then waits for 2 responses. The 2 responses appear to be coming back in 1 packet so it sits in an infinite loop waiting for the 2nd message.
Under windows the response to the first message comes back before the second message is sent, so everything is happy and the second response follows the second message and so the last message is sent starting the sbs-1er sending out its data.
I have wireshark dumps and strace outputs which show this action.
Please let me know if there is a fix for this.
I will try under a different linux distro on another platform but I do want to get it working under Centos 7.

Thanks
gwarne64

Offline sergsero

  • Member
  • ****
  • Posts: 345
Re: modesmixer2 not working with sbs-1er under linux
« Reply #1 on: March 13, 2015, 02:10:19 PM »
Hello gwarne64,

Ubuntu server 14.04.02 with IP=192.168.64.168, SBS-1eR with IP=192.168.64.210, Port=10001 and ModeSMixer2 v.20150307:


Sets of Lantronix module in SBS-1eR:


Thanks,
sergsero

Offline gwarne64

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
Re: modesmixer2 not working with sbs-1er under linux
« Reply #2 on: March 14, 2015, 01:36:20 AM »
Hello sergsero

Thanks for your help
My SBS-1ER connection settings and firmware are the same as yours but I continue to have problems on more platforms.

On a Raspberry PI

pi@raspbmc:~/adsb$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr b8:27:eb:02:5d:06
          inet addr:192.168.0.10  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::ba27:ebff:fe02:5d06/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4600929 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1021020 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:2190784113 (2.0 GiB)  TX bytes:82335016 (78.5 MiB)

eth0:1    Link encap:Ethernet  HWaddr b8:27:eb:02:5d:06
          inet addr:192.168.1.10  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:2263 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2263 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:131633 (128.5 KiB)  TX bytes:131633 (128.5 KiB)

pi@raspbmc:~/adsb$ uname -a
Linux raspbmc 3.12.31 #2 PREEMPT Wed Oct 29 09:24:56 UTC 2014 armv6l GNU/Linux
pi@raspbmc:~/adsb$ ./modesmixer2 --inConnect 192.168.1.177:10001 --outServer msg:30033 --log-level 5
2015-03-14 11:34:44.280  INFO     ModeSMixer2 20150307
2015-03-14 11:34:44.292  INFO     Magnetic declinations coefficient file wmm.cof load successful
2015-03-14 11:34:44.299  INFO     InputServer added
2015-03-14 11:34:44.300  INFO     OutputServer added
2015-03-14 11:34:44.301  INFO     outServer(msg:30033) started
2015-03-14 11:34:44.340  INFO     inConnect(192.168.1.177:10001) connecting 192.168.1.177:10001
2015-03-14 11:34:44.341  INFO     inConnect(192.168.1.177:10001) connected 192.168.1.177:10001

IT FAILS TO CONNECT PROPERLY
---------------------------------------------------------------------
on a Intel Atom N280 Netbook running Ubuntu 13.04

geoff@geoff-1008HA:~/adsb$ ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:18:82:11:5e
          inet addr:192.168.0.19  Bcast:192.168.0.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::226:18ff:fe82:115e/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:79707773 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:99866536 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:7
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:1625331545 (1.6 GB)  TX bytes:1745457820 (1.7 GB)

eth0:1    Link encap:Ethernet  HWaddr 00:26:18:82:11:5e
          inet addr:192.168.1.19  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1

lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:116068 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:116068 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:9910555 (9.9 MB)  TX bytes:9910555 (9.9 MB)

tun0      Link encap:UNSPEC  HWaddr 00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00-00
          inet addr:172.17.22.214  P-t-P:172.17.22.213  Mask:255.255.255.255
          UP POINTOPOINT RUNNING NOARP MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:23541542 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:33275515 errors:0 dropped:1690 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:486
          RX bytes:2840718588 (2.8 GB)  TX bytes:152937446 (152.9 MB)

geoff@geoff-1008HA:~/adsb$ uname -a
Linux geoff-1008HA 3.8.0-35-generic #50-Ubuntu SMP Tue Dec 3 01:25:33 UTC 2013 i686 i686 i686 GNU/Linux
geoff@geoff-1008HA:~/adsb$ ./modesmixer2 --inConnect 192.168.1.177:10001 --outServer msg:30033 --log-level 5
2015-03-14 11:41:27.647  INFO     ModeSMixer2 20150307
2015-03-14 11:41:27.650  INFO     Magnetic declinations coefficient file wmm.cof load successful
2015-03-14 11:41:27.650  INFO     InputServer added
2015-03-14 11:41:27.651  INFO     OutputServer added
2015-03-14 11:41:27.651  INFO     outServer(msg:30033) started
2015-03-14 11:41:27.653  INFO     inConnect(192.168.1.177:10001) connecting 192.168.1.177:10001
2015-03-14 11:41:27.653  INFO     inConnect(192.168.1.177:10001) connected 192.168.1.177:10001

IT FAILS TO CONNECT PROPERLY
----------------------------------------------------------------

Under Windows it connects most of the time but sometimes requires a couple of tries.

modesmixer2 running on the netbook and raspberry pi can both connect to the modesmixer2 running under windows if I add a outServer with sbs10001 format.


My sbs1-er settings are attached


Thanks Gwarne64

Offline sergsero

  • Member
  • ****
  • Posts: 345
Re: modesmixer2 not working with sbs-1er under linux
« Reply #3 on: March 14, 2015, 01:44:09 AM »
Hello gwarne64,
    
Although I can't reproduce this situation, I will try to find out what could be the cause of the problem.

Thanks,
sergsero

Offline gwarne64

  • New Member
  • *
  • Posts: 3
Re: modesmixer2 not working with sbs-1er under linux
« Reply #4 on: March 14, 2015, 03:14:07 AM »
Hello sergsero

Thanks again.
I have a tcpdump and strace dump of the connection attempt.
They are attached.

Thanks Gwarne64