Welcome, Guest. Please login or register.

November 27, 2021, 08:37:02 AM

Login with username, password and session length

New Members

New Members

You should get an activation email when you join.  If not, please use the Contact option.
Members
Stats
  • Total Posts: 61007
  • Total Topics: 13632
  • Online Today: 63
  • Online Ever: 164
  • (August 20, 2021, 01:02:40 AM)
Users Online

Latest Post

Latest File

Author Topic: acarsdeco2 will not run  (Read 3403 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Henk

  • New Member
  • *
  • Posts: 1
acarsdeco2 will not run
« on: March 13, 2016, 02:38:27 PM »
Hello
I have a strange problem here.
I can run aisdeco2, no problem there.
But acarsdeco2 and adsbdeco2 will not run, I got the error 0x000007b.

Installed are C++ 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, and 2015.

Does anyone now what is going wrong here?

Henk
www.sterrenwachtleeuwarden.nl


Offline gcopter1

  • Member
  • ****
  • Posts: 153
Re: acarsdeco2 will not run
« Reply #1 on: May 11, 2018, 08:23:15 PM »
To avoid making a new thread, I'd like to add that, mine doesn't run at all.

I downloaded the latest version, clicked on the .exe file, a terminal (?) window pops up and briefly flashes some blazingly fast scrolling text and then closes.

Nothing else happens.

What else should I have done, to get the program to work?

Offline acarslogger

  • Member
  • ***
  • Posts: 84
Re: acarsdeco2 will not run
« Reply #2 on: May 12, 2018, 11:47:57 AM »
Hi

acarsdeco2 is a command line program so the easiest way to execute it is to create a batch file. A sample batch file is included in the downloaded zip file; ad2.bat. Copy ad2.bat to startacarsdeco2.bat and then modify it (using Notepad) for you particular requirements.

For a basic setup my bat file contains

Code: [Select]
@echo off
cmd /c acarsdeco2.exe --gain 38.6 --freq-correction -1 --freq 131525000 --freq 131725000 --freq 131825000 --logfile C:\Users\<insert your directory structure>\logs
PAUSE
exit

You will require the --freq-correction value of your RTL, (mine is -1), and you'll need your local acars frequencies.
Double-click on the batch file should start acarsdeco2. A command window will display the incoming acars messages, and they will also be written to the log file.

Stuart

Online Anmer

  • Administrator
  • Top Poster
  • *****
  • Posts: 13297
Re: acarsdeco2 will not run
« Reply #3 on: May 20, 2018, 08:30:38 AM »
Thanks Stuart.

Looks like it didn't work for gcopter?  Or he didn't try your suggestion?

https://forum.flightradar24.com/threads/7921-AcarsDeco2-multi-channels-console-RTLSDR-ACARS-decoder?p=105134&viewfull=1#post105134
Here to Help.

Offline cptjoa

  • New Member
  • *
  • Posts: 12
Re: acarsdeco2 will not run
« Reply #4 on: November 05, 2018, 03:11:21 PM »
Hi folks,

just installed acarsdeco2 and have had the same problem like gcopter1. After following acarslogger tutorial it run perfectly! Thank you!!!